2
taxones
2 algas pardas y parientes
2
observaciones
1
vida primera lista

Fotos / Sonidos

Observador

ferran

Fecha

Diciembre 7, 2018

Descripción original

Rhopalodia gibba (Ehr.) Müller

Els frústuls estan corbats dorsalment amb les extremitats corbades bruscament; les dimensions de l'exemplar representat, són de 100 x 25 µm en vista connectiva. Rafe allotjat en un canal dorsal. Costelles transversals, 7 - 8 en 10 µm, amb dues o tres estries areolades entre cada dues costelles. El nombre d'estries és de 19 en 10 µm.

La mostra ha estat obtinguda en el perífiton del riu Lobos, província de Sòria, a 1015 m i amb una conductivitat de 465 µm i un pH = 6,9.

Fotos / Sonidos

Qué

Synedra ulna Fragilaria ulna

Observador

ferran

Fecha

Diciembre 7, 2018

Descripción original

Sinònims:
Ulnaria ulna (Nitzsch.) Compère 2001 .
Fragilaria ulna (Nitzsch.) Lange-Bertalot 1980

Valves linears o linear lanceolades, rectangulars en vista lateral, longitud àmpliament variable (les que figuren en aquestes fotografies entre 80 i 100 µm de llarg i 8 µm d'ample).
Àrea axial estreta, l'àrea central absent o formada per la presència d'estries “fantasma”. Les estries en nombre de 10 en 10 µm, paral•lels i lleument radials en els extrems, formades per una sèrie d'arèoles, difícils de resoldre, en nombre de 32 – 35 en 10 µm.
En els extrems de la valva es troben dos processos labials clarament visibles.
En visió lateral, s'endevinen petites espines punxegudes en els extrrems.

La mostra va ser obtinguda en el perifiton del estret a la vall del riu Lobos, província de Sòria, amb una conductivitat de 465 µm i un pH = 6.9.