Acacia farnesiana (L.) Willd.

Acàcia, aromer, mimosa
Acacia_farnesiana_01 Acacia_farnesiana_02 Acacia_farnesiana_03

Descripció 1

Arbust de fins a 5 m (generalment no més alt de 2,5 m a Canàries), molt ramificat. Escorça marró clara i rames amb espines llargues de color gris clar. Fulles d'entre 2 i 5 cm, bi-paripinnades, amb 2-6 parells de pinnes amb 10-30 parells de folíols cadascuna (de 3-5 x 1-3 mm). Flors en glomèruls axil·lars, grogues, d'1 cm de diàmetre, aromàtiques. Llegums marrons, cilíndriques lleugerament aplanades, amb llavors marrons-olivàcies.

Biologia 1

Reproducció per llavors, en distàncies curtes, que són dispensades per via abiòtica (gravetat, aigua d'escolament), sense dades per a Canàries sobre possible dispersió zoocora. A mitjana i llarga distància, dispersades per transport de plantes, terra i, potser, tràfic rodat. Creixement de fins a 1 m en el primer any. Fructifica en estiu.

Hàbitat 1

Ambients ruderals prop de cultius, jardins, escombreres. També ambients de matoll xerofític basal, llits de barrancs i cursos temporals. Resisteix condicions àrides (100-150 mm/any), insolacions fortes i vent. Tolera la proximitat de la mar, sòls calcaris i aigües lleugerament salobres. Necessita exposició plena al sol. Exigències edàfiques molt escasses.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Scholz S., 2008 (Banco de datos de especies introducidas en Canarias, Gobierno de Canarias, link).

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa