Ambrosia artemisiifolia L.

Ambrosia
Ambrosia_artemisiifolia_01 Ambrosia_artemisiifolia_02 Ambrosia_artemisiifolia_03

Descripció 1

Planta anual de fins a 80 cm d'alçada. Tiges vermelloses, lleugerament acanalades, erectes i amb borrissol. Fulles amples, de 5 a 10 cm de llarg, que són compostes i dentades, amb la part superior verda i peluda i la inferior amb borrissol blanquinós. Flors masculines verdes groguenques, agrupades en espigues llargues. Les femenines apareixen de forma individual o en grups petits a les aixelles de les fulles superiors, sèssils i poc visibles. El fruit és un aqueni llenyós, de 3 o 4 mm de llarg i 1 o 2 d'ample, amb de 5 a 8 espines romes que semblen una corona.

Biologia 1

Floreix de juny a novembre. Es reprodueix només per llavors, que són molt nombroses (30.000-40.000 per planta) i amb les quals solen formar un banc persistent al sòl (de 5 a 14 anys). Dispersió endozoocora (aus), hidrocora, anemocora i antropocora. Germinació a partir de maig.

Hàbitat 1

Planta pionera, colonitza zones on la vegetació natural ha sigut alterada (cultius, comunitats viàries, talussos, etc., i també platges), i solen preferir sòls secs i nitrogenats, amb pH neutre o lleugerament àcid. Lleugerament termòfila.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa