Arbutus unedo L.

Arboç, arbocer
Arbutus_unedo_01 Arbutus_unedo_02 Arbutus_unedo_03

Descripció 1

Arbre perennifoli de 4 a 5 m (de vegades fins a 7 m). Tronc d'escorça vermellosa, aspra. Rames joves amb borrissol. Fulles oblongues lanceolades o el·líptiques, de color verd fosc i llustroses pel feix i més pàl·lides pel revés, de vora serrada o dentada. Flors en panícules terminals multiflores, urceolades i lòbuls petits, revoluts, de color crema o blanc rosat. Baia berrugosa d'uns 2,5 cm, ataronjada vermellosa.

Biologia 1

Creixement lent que tendeix a ramificar-se des de la base. Maduresa sexual a partir del tercer any. Reproducció sexual per llavors. Els esqueixos i les capficades són d'escàs èxit, fins i tot en jardineria. Produeix centenars o milers de llavors, depenent de la grandària de l'exemplar. Les llavors tenen una germinació lenta i escalonada.

Hàbitat 1

Invasor a Canàries, en mirambell mesofític (faial-bruguerar) i pinedes muntanyenques humides. Resistent a la sequera. Les gelades poden danyar les plantes joves. Tolera els sòls calcaris, encara que té preferència pels silicis, solts, lleugerament frescs i profunds. Les embassades no són favorables.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa