Baccharis halimifolia L.

Baccharis_halimifolia_01 Baccharis_halimifolia_02 Baccharis_halimifolia_03

Descripció 1

Arbust caducifoli dioic, d'entre 1 i 4 m, gairebé sempre densament ramificat. Tronc de fins a 25 cm de diàmetre, marró amb l'escorça molt fissurada. Fulles el·líptiques o romboïdals i gruixudes, de color verd brillant fins a grisenc, i alternes, d'entre 2 i 6 cm de llarg. Inflorescències terminals o axil·lars. Capítols masculins amb flors tubulars groguenques; els femenins, blancs. Fruit gairebé cilíndric (d'entre 1,3 i 1,8 mm), amb una llavor i un vil·là blanc platejat de fins a 12 mm.

Biologia 1

Floreix d'agost a octubre. Es reprodueix tant per via sexual com per brots d'arrel. Producció elevada de llavors de dispersió anemocora. Prefereix zones assolellades, ja que creix més lent a l'ombra. Capacitat elevada de rebrot després dels incendis. Molt poc exigent amb el sòl, ja que s'adapta a substrats pobres en nitrogen i fòsfor. Vegeta sobre terrenys secs: l'òptim és humit, lleugerament salí.

Hàbitat 1

Maresmes i llocs alterats propers a la mar al nord de la Península Ibèrica. Zones alterades. Ambients ruderals degradats.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa