Achatina fulica (Ferussac, 1821)

Cargol gegant africà
Achatina_fulica_01 Achatina_fulica_02

Descripció 1

Cargol de grans dimensions (fins a 30 cm de longitud, 10 cm de diàmetre i més de 30 grams). Closca en forma de con bastant punxeguda, el doble d'alta que d'ampla, amb entre 6 i 9 espirals estriades i de color generalment marró clar o vermellós, amb vetes marrons/groguenques, o marró/fosc amb ratlles fosques. Mantell de color marró fosc, marró clapejat o, més rarament, crema pàl·lid.

Biologia 1

Espècie hermafrodita que, després de la còpula, pot emmagatzemar esperma, fet que permet diverses postes amb d'un únic aparellament. Fèrtils als 5 o 6 mesos, i soterren més de 100 ous al substrat el primer any i més de 500 el segon. La seva activitat depèn de la humitat i de la temperatura, fet pel qual poden hibernar durant llargs períodes. Són omnívors, però principalment herbívors molt voraços.

Hàbitat 1

Ocupa una gran varietat d'hàbitats: àrees agrícoles, costes, boscos i zones de matoll, àrees ruderals, zones humides i, fins i tot, urbanes. Prefereix àrees riques en carbonat càlcic.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Invertebrats no artròpodes 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_invertebrados_na.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa