Cordylophora caspia (Pallas, 1771)

Cordylophora_caspia_01 Cordylophora_caspia_02

Descripció 1

Hidroide colonial marró clar, de fins a 10 cm d'alçada, amb colònies filamentoses (aspecte de molsa petita o arbust). Les colònies es componen de pòlips, els quals són d'aproximadament 1 mm de llarg i de color blanc o rosa pàl·lid, en forma de fus quan estan relaxats i ovoides quan es contreuen; tenen de 12 a 16 tentacles incolors repartits irregularment sobre la superfície.

Biologia 1

S'alimenta dels petits organismes del plàncton. Les larves pelàgiques es dispersen amb els corrents d'aigua. Poden tolerar variacions de temperatura d'entre 5- i 35 ºC i es reprodueixen entre 10 i 28 ºC.

Hàbitat 1

Distribució associada a àrees de baixa salinitat d'estuaris i llacunes salobres. Pot colonitzar aigües amb salinitat d'entre 0 i 35 PSU; solen desenvolupar-se entre 0,2 i 30 PSU y reproduir-se entre 0,2 i 2 PSU. Colònies ben desenvolupades entre 1 i 2 PSU, on la influència de les marees és considerable, o entre 2 i 6 PSU, on les condicions siguin constants.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Invertebrats no artròpodes 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_invertebrados_na.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa