Cherax destructor Clark, 1936

Cranc australià, llagosta blava
Cherax_destructor_01 Cherax_destructor_02

Descripció 1

Cranc de riu de closca suau, amb un parell de crestes post-orbitals. Pot arribar als 15-20 cm de llargària amb un pes de fins a 320 grams. Les pinces, de vores llises, són de grans dimensions, molt apuntades i presenten tonalitats vermelloses a la base. La coloració varia en funció de la terbolesa de l'aigua, però sol ser blau grisenc verdós o amb tonalitats marrons.

Biologia 1

Espècie oportunista d'alimentació omnívora, en la que predomina el component vegetal. En condicions d'escassetat són capaços de menjar qualsevol cosa, fins i tot membres de la mateixa espècie. Excaven túnels a unes profunditats d'entre 50 cm i 2 m, els quals alteren greument l'estructura dels marges quan la densitat de la població és elevada.

Hàbitat 1

Espècie dolçaqüícola, habita en gairebé qualsevol tipus d'ecosistema aquàtic (rius, rierols, llacs, embassaments, estanys, tolles temporals amb vegetació abundant). Prefereix els substrats fangosos i les aigües lleugerament tèrboles. Bastant resistent a les condicions ambientals, suporta períodes llargs de sequera, salinitats elevades i variacions de temperatures, nivells baixos d'oxigen i aigües contaminades.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Crustacis 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_crustaceos.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa