Bufo marinus L.

Gripau gegant, gripau marí
Bufo_marinus_01 Bufo_marinus_02

Descripció 1

Gripau de grans dimensions (fins a 15 cm de llargària o més). Color variable, de gris a marró, marró vermellós i verd oliva. Ventre de color crema amb taques marrons o negres. Pell amb berrugues, aspra, amb protuberàncies des de damunt dels ulls fins al musell. Potes curtes, amb dits a les extremitats posteriors units per membranes. Glàndula paròtide de grans dimensions darrere de cada ull. Ulls daurats, amb pupil·la horitzontal.

Biologia 1

Tenen hàbits terrestres i nocturns. De capgrossos s'alimenten d'algues i de matèria vegetal; d'adults són voraços depredadors que consumeixen qualsevol objecte que puguin arribar a empassar, ja siguin invertebrats, rèptils, altres amfibis, aus o mamífers petits. Postes de més de 35.000 ous, d'eclosió a les 48-72 hores. Els capgrossos sofreixen la metamorfosi entre els 10 i els 180 dies.

Hàbitat 1

Gran plasticitat ecològica, ja que pot habitar zones urbanes i rurals, maresmes, llacs, estanys, etc. Necessita zones d'aigua per dipositar les postes (preferentment cursos d'aigua lents).

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Amfibis 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_anfibios.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa