Channa spp. (Scopoli, 1777)

Peix cap de serp
Channa_spp_01 Channa_spp_02

Descripció 1

Peixos dolçaqüícoles amb respiració subaquàtica i aèria, de fins a més d'1 m. Cos allargat més estret cap a la cua, aleta dorsal llarga, igual que l'anal. L'aleta caudal està truncada, no arrodonida. Totes sense espines. Cap de grandària petita, amb escates grans en la part superior, amb aspecte de cap de serp. Boca gran amb dents esmolades i la mandíbula inferior sobreeixida.

Biologia 1

Peixos depredadors, agressius, omnívors i voraços, s'alimenten tant de zooplàncton com d'algues, invertebrats, peixos, amfibis, rèptils i mamífers petits. Poden reproduir-se fins a 5 vegades a l'any, la qual cosa implica que una sola femella pot alliberar fins a 75.000 ous en un any.

Hàbitat 1

No han sigut detectats a Espanya. A Europa destaquen les espècies Channa argus i Ch. micropeltes. Ocupen rius, llacs, embassaments i zones humides. El seu peculiar sistema de respiració els permet sobreviure fins a 4 dies fora de l'aigua, fet pel qual poden ser transportats amb facilitat; poden arribar a fer migracions de 400 metres sobre terra, sempre que estigui humida.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Peixos 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_peces.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa