Herpestes javanicus (É. Geoffroy Saint-Hilaire, 1818)

Mangosta de Java, mangosta de l'Índia, mangosta petita asiàtica
Herpestes_javanicus_01 Herpestes_javanicus_02

Descripció 1

Mangosta petita de cos prim amb les potes curtes (50-67 cm de llargària i 305-662 grams). Cap allargat amb un musell punxegut i orelles petites que sobresurten molt poc del pelatge. Cola robusta a la base, que es fa més estreta gradualment. Peus amb 5 dits i urpes esmolades llargues no retràctils. Pèl curt, suau, color marró fosc esquitxat de taques daurades (part ventral més clara).

Biologia 1

Espècie omnívora amb dieta molt variada i flexible, normalment mamífers, aus, herpetofauna, invertebrats i plantes (percentatge variable segons disponibilitat). Té dos o tres generacions a l'any i cada camada sol ser de tres cries. Les femelles arriben a la maduresa sexual als 10 mesos.

Hàbitat 1

D'hàbits diürns i solitaris, sobreviu en una gran varietat d'hàbitats, des de zones agrícoles fins a zones costaneres, riberes i aiguamolls, àrees desèrtiques, etc., encara que prefereix hàbitats secs, pasturatges i vegetació secundària de bosc dens.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013 (GEIB)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Mamífers 1

http://www.mapama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_mamiferos.aspx

Fuentes y Créditos

  1. (c) INVASORES - administrador, algunos derechos reservados (CC BY-SA)

Más Información

NatuSfera Mapa