Acacia dealbata Link.

Mimosa, acàcia, acàcia francesa, acàcia de fulla blava
Acacia_dealbata_01_compr Acacia_dealbata_02_compr Acacia_dealbata_03_compr

Descripció 1

Arbre perennifoli que no sol sobrepassar els 15 m. Fulles bipinnades, de fins a 10 cm, amb un nombre d'entre 10 fins a 26 parells de pinnes i cadascuna d'aquestes conté de 20 a 50 parells de pínnules. Inflorescències en glomèruls globosos d'uns 5 mm de diàmetre, agrupats en un raïm. Flors grogues, amb el calze i la corol·la campanulats. Estams molt nombrosos, exserts. Fruit en llegum comprimit, de color verd o marró vermellós.

Biologia 1

Reproducció per llavor i per rebrot de cep, amb un creixement molt ràpid. Floreix a l'hivern i principis de primavera. Planta molt rústica, poc exigent al sòl, capaç de rebrotar després dels incendis (les llavors latents també germinen després del foc). Es multiplica també mitjançant arrels estoloníferes.

Hàbitat 1

Tot tipus de terrenys degradats. També talussos de carreteres i zones enjardinades. Produeix importants alteracions físiques en riberes fluvials. S'associa amb bacteris del gènere Rhizobium fixadores de nitrogen. No suporta l'ombra. Per establir-se necessita que el terreny estigui desproveït d'una cobertura arbòria densa. No tolera les gelades intenses ni els vents forts. Prefereix els substrats àcids.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Atles de les plantes al·lòctones invasores a Espanya.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/151

Más Información

NatuSfera Mapa