Ageratina adenophora (Spreng.) King & H. Rob.

Matoespuma
Ageratina_adenophora_01_compr Ageratina_adenophora_02_compr

Descripció 1

Herba perenne d'entre 1 i 2 m. Tiges color verd, vermellós o porpra quan són joves, tornant-se més marrons en envellir. Són nombroses, erectes, llises i cilíndriques, poc ramificades cap a l'àpex. Són joves, cobertes de pèls enganxosos. Fulles verdes fosques, amb forma de diamant o triangular, disposades a les tiges de manera oposada; de 5 a 8 cm de llarg i de 3 a 7,5 d'ample; amb vores dentades. Flors tubulars, de color blanc, d'uns 3,5 mm de llarg, agrupades en capítols de 5 a 10 mm de diàmetre.

Biologia 1

Floreix de maig a juny. És una planta agamospèrmia triploide, capaç de produir un elevat nombre de llavors, encara que amb baixa capacitat germinativa. Es reprodueix molt bé per via vegetativa, arrelant fàcilment els esqueixos poc lignificats. Prospera en climes tropicals i subtropicals o ben temperats, amb hiverns suaus sense gelades.

Hàbitat 1

Ambients riparis d'interior (deus, llocs de filtració d'aigua i altres enclavaments humits, i tolles i estanys). Boscos de muntanya humits. Matolls de mitjanies. Zones urbanitzades. Terrenys de conreu i zones verdes d'origen antròpic. Precisa certa humitat edàfica. Rebutjada pel bestiar. Tolera la salinitat moderada. Alta capacitat de creixement i expansió, i poc selectiva en l'elecció de l'hàbitat.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores i Fitxes documentals de les EEI del RD 630/2013

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/167

Más Información

NatuSfera Mapa