Ailanthus altissima (Mill.) Swinge

Ailanto, arbre del cel, fals sumac, gandul de carretera
Ailanthus_altissima_01_compr Ailanthus_altissima_02_compr

Descripció 1

Arbre caducifoli, dioic, d'olor forta i desagradable, d'entre 25 i 30 m d'alçada. Arrels superficials, fulles dividides, imparipinnades de longitud variable (d’entre 0,6 a 1 m) i amb folíols ovat-lanceolats de nombre variable. Flors petites, verdoses, que apareixen entre abril i juliol. Els fruits, que apareixen de setembre a octubre, són sàmares de 30×8 mm, de color groc i vermellós, amb la llavor al mig.

Biologia 1

Creixement ràpid, i poden viure d'entre 30 a 50 anys. Reproducció sexual, amb unes 300.000 sàmares per peu femení adult que es dispersen pel vent. Les llavors germinen en un gran nombre d'ambients i condicions edàfiques diferents. Gran capacitat rebrotadora des de les arrels. Fulles i escorça tenen metabòlits secundaris amb efecte herbicida i insecticida.

Hàbitat 1

Ambients urbans, periurbans, solars, marges de rius i carreteres; també en hàbitats forestals naturals. Tolera un ampli rang d'humitat, granulositat, pH i concentració de nitrogen del sòl. Molt tolerant a la contaminació de l'aire (SO2 i altres).

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Projecte invasIBER.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspxf

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/28

Más Información

NatuSfera Mapa