Ammotragus lervia (Pallas, 1777)

Arruí
Ammotragus_lervia_01_compr Ammotragus_lervia_02_compr

Descripció 1

Com una cabra robusta, amb faç allargada i les extremitats relativament curtes i massisses, i una cua relativament llarga. El seu tret més distintiu és la llarga cabellera que s'estén des de la gola fins al pit, a partir del qual es bifurca i continua per les potes davanteres. Pot viure fins a 20 anys en captivitat.

Biologia 1

Espècie poligínica i no territorial, amb hàbits gregaris, en grups de fins a 11 membres i espais vitals amb un màxim de 3.300 ha. Arriba a la maduresa sexual entre els 9 anys (femelles) i els 14 anys (mascles). El zel té lloc de setembre a novembre i la gestació, d’una durada 5,5 mesos, té com a resultat una mitjana d'1,2 cries/part. El deslletament té lloc als 8 mesos. És un herbívor estricte que s'alimenta de tot tipus d'espècies, tant llenyoses com herbàcies, depenent de la disponibilitat i evolució de la palatabilitat.

Hàbitat 1

Seleccionen l'hàbitat en funció de l'estació: a la primavera, zones més obertes i escarpades; a l'estiu, zones boscoses i, a la tardor i a l'hivern, zones de pastura. Espècie competidora potencial per l'aliment del cérvol comú (Cervus elaphus), la daina (Dama dama), el mufló (Ovis musimon) i la cabra salvatge (Capra pyrenaica).

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Mamífers 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_mamiferos.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/42

Más Información

NatuSfera Mapa