Arundo donax L.

Canya, canya comuna, canyavera, bardissa, canya silvestre, canya de torrent
Arundo_donax_01_compr Arundo_donax_02_compr

Descripció 1

Planta graminoide perenne, molt robusta, proveïda de rizomes llenyosos. Tiges buides, erectes, de fins a 4 m d'alçada, simples o curtament ramificats en els nusos, suaus i glabres. Fulles amb el limbe de 5 a 6 cm d'amplària, cordat a la base, de fins a 60 cm de longitud.

Biologia 1

A Espanya es reprodueix per via asexual mitjançant els seus rizomes robusts, que aconsegueixen considerables distàncies des de la planta mare. Els fragments de rizoma són dispersats també pels corrents d'aigua i poden dessecar-se durant diversos mesos sense perdre la capacitat d'emissió d'arrels quan tornin a hidratar-se. Les plantes ja establertes poden expandir els seus rizomes mig metre cada any.

Hàbitat 1

Planta higròfila. El seu hàbitat són els ambients riparis i els aiguamolls, tant de naturals com d'artificials. Suporta molt bé les altes temperatures estivals però només relativament les baixes hivernals, per la qual cosa no sol prosperar en zones d'hiverns molt freds. Bastant indiferent a la naturalesa mineralògica del substrat. Certa capacitat de resistència a la salinitat moderada. Prefereix zones amb insolació adequada i sòls molt humits i ben drenats.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Atles de les plantes al·lòctones invasores a Espanya.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/30

Más Información

NatuSfera Mapa