Buddleja davidii Franchet

Budleia, arbust de les papallones
Buddleja_davidii_01_compr Buddleja_davidii_02_compr

Descripció 1

Arbust caducifoli de fins a 4 m. Fulles ovades o ovadolanceolades, de fins a 20 cm, amb el marge dentat, densament tomentoses i grisenques pel revers. Flors en panícules terminals denses de fins a 35 cm, molt oloroses, amb els lòbuls de la corol·la de color porpra i la gola ataronjada. Fruit en càpsula allargada, bivalvada, de 5 a 10 mm. Llavors molt petites i nombroses, de vegades alades.

Biologia 1

Flors de juny a novembre pol·linitzades per papallones. Les llavors es dispersen pel vent i els esqueixos arrelen bé. Capacitat per rebrotar de soca-rel després de talls o tales, o després de la mort de la part aèria a causa de les baixes temperatures. Creixement ràpid i vigorós. La producció de llavors és molt variable segons el conreu, podent arribar a les 40.000 llavors per carràs.

Hàbitat 1

Riberes fluvials, marges de carreteres, zones alterades i escombreres, ambients ruderals degradats i zones enjardinades. Tolera les atmosferes contaminades i els sòls bàsics. No suporta la sequera perllongada, en climes secs només prospera en sòls humits. Aguanta bé les temperatures baixes. Prefereix els sòls frescos i ben drenats. Expansió afavorida per l'eliminació de la coberta vegetal natural i per la canalització dels rius per la seva acció destructora sobre la vegetació preexistent.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Atles de les plantes al·lòctones invasores a Espanya.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/20

Más Información

NatuSfera Mapa