Caulerpa racemosa ((Forssk.) J.Agardh, 1873)

Alga assassina
Caulerpa_racemosa_01 Caulerpa_racemosa_02

Descripció 1

Alga sifonal de color verd, formada per una part rastrera constituïda per estolons d'entre 0,5 i 1 mm de diàmetre (dels quals sorgeixen múltiples rizoides prims), i una part erecta formada per frondes, d'entre 10 i 25 cm d'alçada, dividides de forma dística o radial i proveïdes de pínnules semiesfèriques i inflades que es caracteritzen pel seu aspecte racemós.

Biologia 1

Espècie anual i pseudoperenne, conserva una part del tal·lus cada nova temporada. Es reprodueix mitjançant holocàrpia, tot el tal·lus participa en la formació dels gàmetes. Asexualment, també es reprodueix mitjançant la formació de propàguls i per fragmentació. Presenta una dinàmica estacional amb un màxim de creixement a l'octubre i un mínim a l'abril. La seva taxa de creixement vegetatiu és elevat, ja que els propàguls sexuals multipliquen la probabilitat i la velocitat de dispersió.

Hàbitat 1

Qualsevol biòtop els primers 60 m de profunditat i qualsevol substrat ja sigui dur (rocós) o tou (sorrenc). Sembla preferir fons amb profunditats superiors als 20 m, on ha colonitzat els principals tipus d'hàbitats infralitorals i part dels circalitorals: biocenosi d'algues fotòfiles sobre roca, prades de P. oceanica i fons sedimentaris detrítics amb comunitats de maërl i sense.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Projecte invasIBER.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Algues 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_algas.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/477

Más Información

NatuSfera Mapa