Cortaderia selloana (Schult. & Schult.f.) Asch. & Graebn. 1900

Herba de la Pampa, cortadèria
Cortaderia_selloana_01_compr Cortaderia_selloana_02_compr

Descripció 1

Planta herbàcia perenne, graminoide, de fins a 3 m d'alçada, amb guaix robust. Fulles planes, laminars, coriàcies, amb les vores serrades i un tacte aspre, d'1 a 3 m de llarg. Inflorescències en panícules de gran grandària (popularment “plomalls”), de 30 a 100 cm, amb un color platejat característic i suportades per peduncles llargs.

Biologia 1

Floreix de juliol a octubre. Es reprodueix exclusivament per llavor, produint una gran quantitat de diàspores fàcilment disseminades pel vent. Una vegada instal·lada, mostra una ferma tendència a sobreviure en formar grans guaixos poc apetibles per als herbívors per la presència d'agulles de sílex a les fulles.

Hàbitat 1

Zones de maresme, zones de dunes, riberes fluvials, marges de carreteres, zones alterades i escombreres, ambients ruderals degradats, zones enjardinades, llits de barrancs, deus i altres enclavaments humits. Planta molt rústica, ben adaptada a les temperatures extremes i a la sequera, encara que prefereix els terrenys frescos i eutròfics.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Atles de les plantes alòctones invasores a Espanya.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/21

Más Información

NatuSfera Mapa