Cotula coronopifolia L.

Cotula, còtula
Cotula_coronopifolia_01 Cotula_coronopifolia_02 Cotula_coronopifolia_03

Descripció 1

Planta herbàcia anual, estolonífera, glabra, decumbent, aromàtica, amb tiges de fins a 20 cm. Fulles linears, senceres o amb unes poques dents, manquen de pecíol i són embeinants. Flores en capítols terminals axil·lars, pedunculats, de 5 a 10 mm de diàmetre. Flors externes sense corol·la, femenines i amb llarg pedicel. Fruit en aqueni d'1,5 mm, fortament comprimit i alat, sense vil·là.

Biologia 1

Floreix de març a agost. Es reprodueix per llavor i potser també vegetativament. Probablement sigui autocompatible i autògama, i molts dels exemplars compten amb flors petites. Pel que sembla, les aus aquàtiques contribueixen a la seva expansió.

Hàbitat 1

Naturalitzada en marenys, arrossars i ambients humits salobres. Necessita substrats molt humits i habita en fangars, sòls fangosos i riberes, amb un alt contingut en sals. Comunitats costaneres de maresma, jonqueres de Juncus maritimus amb Carex extensa i comunitats pioneres de mareny amb Arthrocnemum perenne i Spergularia marina.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores Asturnatura

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/482

Más Información

NatuSfera Mapa