Cytisus scoparius (L.) Link

Escoba o escob, ginesta
Cytisus_scoparius_1 Cytisus_scoparius_2 Cytisus_scoparius_3

Descripció 1

Arbust perenne d'1 a 2 m, molt ramificat. Nombroses branques amb 5 costelles, llargues, rectes, primes de color verd brillant, resistents i molt flexibles. Fulles alternes; inferiors trifoliades amb pecíols, les superiors són sèssils i simples. Flors grogues brillants, fragants, grans, a les aixelles de les fulles, entre ovalades i arrodonides, pètals d'uns 2 cm. Fruit en llegum comprimit de 25 a 45 mm, color marró-negre, amb vellositats als marges.

Biologia 1

Rares vegades viu més de 10 a 15 anys. Madura el segon any. Reproducció sexual (llavors) i vegetativa. Les llavors romanen viables al sòl durant llargs períodes de temps. Un exemplar pot produir unes 60 beines, cadascuna d'elles aproximadament entre 5 i 8 llavors. En poblacions establertes més de 7 anys, s'ha calculat un màxim de 3.500 llavors/m2 al sòl. Poca resistència enfront de les baixes temperatures i l'aridesa.

Hàbitat 1

Boscos de muntanya humits (bruguerars i fageda-bruguerars d'arbusts, mirambell arbori xerofític), matolls de mitjanies. Terrenys de conreu i zones verdes d'origen antròpic. Zones urbanitzades.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Flora 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_flora.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/286

Más Información

NatuSfera Mapa