Dreissena polymorpha (Pallas, 1771)

Dreissena_polymorpha_01 Dreissena_polymorpha_02

Descripció 1

Mol·lusc bivalve de 3 cm de grandària amb forma similar als musclos marins, però amb un disseny de ratlles marró-fosques i groguenques en zig-zag; d'aquí el seu nom comú. Forma denses colònies de milers d'individus per metre quadrat sobre substrats durs.

Biologia 1

Dos cicles reproductius l'any, a la primavera i a la tardor. Són unisexuals (alguns casos d'hermafroditisme). Les femelles es reprodueixen als dos anys i la fecundació és externa. Uns dies després de la fertilització neixen les larves que creixen i es dispersen molt ràpidament, formant en poc temps els vivers. Gran tolerància a variacions de salinitat i temperatura, resisteix diversos dies fora de l'aigua. Resistència també al clor. S'alimenta de plàncton i matèria orgànica en suspensió.

Hàbitat 1

Ocupa una gran varietat d'ambients aquàtics superficials caracteritzats per aigües estancades o amb un corrent escàs: estuaris, llacs, llacunes, embassaments, rius, pantans i altres masses d'aigua, tant en àrees urbanitzades com naturals.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Projecte invasIBER.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Invertebrats no artròpodes 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_invertebrados_na.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/188

Más Información

NatuSfera Mapa