Eriocheir sinensis (Edwards, 1853)

Cranc xinès
Eriocheir_sinensis_01 Eriocheir_sinensis_02_compr

Descripció 1

Color marró clar de la closca, garres cabelludes amb les extremitats de color blanc (normalment del grandària semblant), cos amb forma rodona i llisa, una osca entre els ulls, quatre espines dorsals laterals de la closca (la quarta espina dorsal és petita) i una amplària màxima de la closca de 80 mm aproximadament. Les cames de l'adult són generalment més de dues vegades l'amplària de la closca.

Biologia 1

Els adults es reprodueixen en aigua salada i els individus joves van cap a aigües dolces on romanen entre 2 i 3 anys (zones sotmeses a marees, on excaven a les riberes). A la maduresa, tornen a la platja on es concentren per dur a terme la posta. Les larves apareixen després de la incubació. Espècie omnívora, els juvenils primerament mengen vegetació. Quan són madurs, mengen invertebrats petits, com cucs i cloïsses, i peixos petits.

Hàbitat 1

Es troba en climes temperats d'arreu del món, ja que aguanta rangs amplis de temperatura. Gran adaptabilitat per viure en hàbitats aquàtics modificats, incloent-hi aigües contaminades.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Projecte invasIBER.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Crustacis 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_crustaceos.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/110

Más Información

NatuSfera Mapa