Estrilda astrild (Ait.) Muhl.

Bec de corall senegalès
Estrilda_astrild_01_compr Estrilda_astrild_02_compr

Descripció 1

Au amb una grandària diminuta, amb el cap petit, les ales arrodonides molt curtes i la cua en forma de tascó. Plomatge del mascle adult de color marró mat a les zones superiors i ocre a les inferiors, encara que ambdues finament amb franges de color marró fosc. Gola llisa, amb la part inferior de la cua negra i la zona central del ventre vermella. Bec i antifaç de color vermell intens a la cara. Femella, molt semblant al mascle, amb menys ratlles al pit (gairebé llis), amb color vermell tènue a l'antifaç i al bec, i sense color vermell al ventre.

Biologia 1

Au monògama i territorial en època de cria, amb període reproductor molt dilatat a Espanya (gairebé tot l'any). Diverses postes anuals, d'entre 4 i 6 ous blancs. El niu és una bola buida, relativament gran, d'herba seca, i dirigida cap avall (com una pera), entre vegetació densa, a menys de mig metre d'altura o sobre el sòl. Incubació d'entre 11 i 13 dies i uns 18 o 20 dies de cura dels pollets. Dieta bàsicament granívora (llavors d'herbàcies), rarament insectes.

Hàbitat 1

A Espanya s'associa a zones de vegetació palustre al principi de l'assentament, però el seu caràcter adaptable li permet ocupar després altres hàbitats, com camps gallecs, regadius, cultius de fruiters, i medis d'arbusts i arbrats rics en plantes herbàcies.

Fonts 1

Enciclopèdia de les aus d'Espanya (SEO-Birdlife)

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Aus 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_aves.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/111

Más Información

NatuSfera Mapa