Estrilda melpoda (Vieillot, 1817)

Bec de corall de galtes taronja
Estrilda_melpoda_01 Estrilda_melpoda_02_compr

Descripció 1

Bec vermell, galtes taronges que s'estenen fins als ulls, amb la part superior del cap de color entre blau i gris fosc, i sota la barbeta un color gris clar. Pit marró grisenc clar, més clar a la part baixa del ventre, esquena i ales marró fosc. Cobertores caudals carmesí i cua negra. Els joves són semblants als adults però amb marques tènues i el bec negre. Alguns encreuaments poden canviar aquesta coloració general.

Biologia 1

Reproducció irregular a Espanya. Les parelles del bec de corall de galtes taronja s'uneixen per construir-ne el niu, dins d'un període reproductiu molt variable (encara que sempre aprofitant èpoques de calor). Posta de 3 a 7 ous que s'incuben durant uns 12 o 14 dies. Els joves són autònoms a les 4 o 5 setmanes. Dieta basada en petites llavors d'herbàcies i petits invertebrats (formigues, cucs).

Hàbitat 1

Similar a l'espècie Estrilda astrild: zones de vegetació palustre, canyars, fons de barrancs humits, erms, parcs, jardins i cultius de regadiu tropicals.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Finch Information Center.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Aus 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_aves.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/113

Más Información

NatuSfera Mapa