Estrilda troglodytes (Lichtenstein, 1823)

Bec de corall cuanegre

Descripció 1

Bec vermell, antifaç vermell, plomatge gris amb un to marró rosat al capdavant, a les ales i al cos. Cua negra amb vores blanques i taca rosada prop de la claveguera que pot estendre's cap al pit. Els encreuaments poden generar altres combinacions de colors al plomatge.

Biologia 1

Reproducció irregular a Espanya. Període reproductiu aprofitant èpoques de calor. Posta de 3 a 6 ous que s'incuben durant 12 dies. Els joves són autònoms a partir dels 21 dies de vida. Dieta basada en petites llavors d'herbàcies i, de vegades, invertebrats (pupes de formiga, àfids, mosques de la fruita, etc.).

Hàbitat 1

A Espanya s'associa, com altres espècies d'Estrilda, a zones de vegetació palustre al principi de l'assentament, però el seu caràcter adaptable li permet ocupar després altres hàbitats, com camps gallecs, regadius, cultius de fruiters, i medis d'arbusts i arbrats rics en plantes herbàcies.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Finch Information Center.

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Aus 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_aves.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/115

Más Información

NatuSfera Mapa