Gambusia holbrooki (Agassiz, 1895)

Gambusia
Gambusia_holbrooki_compr

Descripció 1

Peix de petita grandària que, en general, no sobrepassa els 50 mm. La boca, dotada de dents petites i agudes, s'obre en posició lleugerament obliqua i súpera. L'aleta dorsal està lleugerament retardada respecte de les anals. Acusat dimorfisme sexual, femelles de major grandària i amb el ventre més dilatat. L'aleta anal dels mascles madurs s'allarga en els radis 3° i 5° formant un òrgan copulador.

Biologia 1

Espècie ovovivípara, molt precoç i fecunda. Pot aconseguir la maduresa sexual als 6 mesos i tenir entre 15 i 30 cries en cada posta (fins a 3 entre abril-octubre). Les proporcions de mascles/femelles solen ser d'¼, aconseguint densitats de fins a 11.324 exemplars/100 m2. Alimentació bàsicament d'invertebrats, amb una gran proporció de larves de dípters, copèpodes i àfids.

Hàbitat 1

Trams d'aigües lentes amb escassa profunditat i vegetació abundant, suportant bé la contaminació (fins i tot en petites llacunes amb abocaments d'aigües residuals), temperatures elevades i concentracions baixes d'oxigen dissolt.

Fonts 1

Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores, Atles i Llibre vermell dels peixos continentals d'Espanya

Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores - Peixos 1

http://www.magrama.gob.es/es/biodiversidad/temas/conservacion-de-especies/especies-exoticas-invasoras/ce_eei_peces.aspx

Fuentes y Créditos

  1. Adaptado por INVASORES - administrador de un trabajo de (c) cartotragsatec, algunos derechos reservados (CC BY), http://natusfera.gbif.es/guide_taxa/33

Más Información

NatuSfera Mapa